SBS

Ismerjük meg egymást, stb.


  Scriptek letöltése A-tól Z-ig

  Share
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Scriptek letöltése A-tól Z-ig

  Témanyitás  Vendég on Kedd Jún. 29, 2010 12:46 am

  (HOSSZÚ! DE KÉRLEK OLVASSÁTOK EL! KÖSZI!)

  Lehet, hogy kicsit szájbarágós, úgyhogy előre elnézést azoktól, akik kenik-vágják a telepítős macerát – de azok kedvéért írtam részletesen, akik nem!
  Szükséges linkek, ill. saját tapasztalat alapján egy kis ismertető csatolva azokról a scriptekről amiket hasznosnak találtam (nem „fontossági sorrendben”, hanem ahogy a telepíthető listában sorban megtalálhatóak!). Ki lehet egészíteni! Kérdésekre válaszolok! Wink


  1.)
  A legtöbb script csak Mozilla Firefox böngészővel működik!
  Letöltés innen:
  http://www.mozilla-europe.org/hu/firefox/


  2)
  Script-kezelő progi (Greasemonkey, továbbiakban GM) letöltése:
  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/748/
  Telepítése után a Mozilla jobb alsó sarkában megjelenik egy kis majmóca. Ez jelzi, hogy aktív a Script-kezelő program (ráklikkel ideiglenesen ki-be lehet kapcsolgatni a GM-t)


  3.)
  Scriptek letöltése innen:
  http://board.ikariam.hu/index.php?page=Thread&threadID=2408

  Semmi különösebb teendő nincs… gyerekjáték!
  - klikk a script nevére,
  - felugrik egy kis szürke ablak… néhány másodperc múlva aktiválódik az „Install” gomb
  - klikk az Installra, majd be is zárhatod ezt a lapot!

  JÓ TANÁCS: ha több scriptet is kiszemeltél telepítési célra, akkor mindegyik telepítése után lépj ki-be az ikára, különben előfordulhat, hogy megkergül a sok „információtól”, és nem fognak megfelelően működni.  KINÉZET VÁLTOZTATÓ SCRIPTEK
  Ezek max. dizájnosak (vagy még az sem!)… gyakorlati hasznuk nincs. (Javaslat: FELEJTSD EL!)  TÉRKÉPEK, KERESŐK:


  - Vejidas Leecher Counter (Ha belépsz a bányákba, akkor látod, hogy a szigetlakók mennyit adakoztak eddig, és az a termelésének mennyire megfelelő… bibije: hogy az éppen aktuális termelésekhez viszonyítja a beadott mennyiséget, de így is nagy segítség!)

  - Ikariam CR Converter (Csaták közben hasznos! A csatajelentést szöveggé alakítja, … szerintem ilyet már mindenki látott körüziben! A „CR”-t a csatajelentések alatt fogjátok megtalálni telepítés után.


  SZÁLLÍTÁSSAL KAPCSOLATOS SCRIPTEK:


  - Ikariam Payloads +/-500,+1000,+2000,+5000 (Ezt én nagyon „csócsálom” Very Happy nem kell kinlódni a mennyiségek beírásával… csak néhány klikk és mehet a cucc a hajóra! … hisz úgyis többnyire ötszázassával szállítunk)

  - Ikariam Army Helper (támadáskor, amikor állítgatod a csúszkákon a hajók/katonák mennyiségét, megjeleníti hány "kockába" férnek be)  SZÖVETSÉGGEL KAPCSOLATOS SCRIPTEK:
  (!!!)
  - Alliance Highlighter (Ezzel a scriptel „színezni” lehet a városokat.
  Telepítése után megjelenik egy kis szivárványszínű pötty itt-ott-amott Smile
  Mondok példát hogy mire használom Smile Amelyik szövetséggel békeegyezményünk van, azokat a szöviket a statisztikában bejelöltem a kis szivárványszínű bigyóra való kattintással pirosra… így most minden olyan város felirata piros lett, amelyik annak a szövinek tagjáé… így tutira nem támadom meg azt a várost! Smile
  Mellékelek 2 képfeltöltést, hátha úgy érthetőbb! Very Happy
  http://imagerz.com/QEMQXUtvAwJQAl8ZFQVQ
  http://imagerz.com/QEMQXUtvAwJQAl8ZFAVQ
  (Lásd: Sophianae és Ganymedes nevű városok!)

  - Message Manager (A kör- és privát üzeneteket lehet velük nagyon kis okos módon megjelölni! Üzenetírásnál a bal oldalon megjelenik egy lista, ahonnan értelemszerűen ki lehet választani a figyelemfelkeltő jelöléseket pl. Kulturális egyezmény ajánlás, nyersicsere, stb.)

  - Mini Chat: Telepítés a fent leírtak szerint,
  DE!
  Itt a telepítés után szükséges még néhány lépés, hogy használni is tudd a chat-et!
  Install gombra kattintás és az ikába való belépést követőn a képernyő bal oldalán egy kis zöld (vagy eleinte lehet rózsaszín) ablak jelenik meg, valószínűleg a jobb felső sarkában egy citromsárga zárt lakattal!
  Ha rózsaszín az ablak színe, akkor a Világ chat-en vagy… tehát a Deltán szereplő összes olyan emberkével tudsz itt beszélgetni, akiknek szintén fent van a minichat script. (Ha végképp nem tudod a kulutúrodat elpasszolni, ez hasznos lehet!)
  A Világ chat felirat bal oldalán egy oda-vissza nyíl található, ha erre kattintasz akkor átvált a Szövetségi chat-re.
  Most be kell lépj a nagykövetség épületbe, majd anélkül, hogy bármit is csinálnál, vissza kilépsz, és az ikából is tanácsos kijelentkezni, mozillát bezárni, majd vissza belépni. (Nagykövi épületen belül van olyan menüpont, hogy Szövetségi chat jelszó beállítás… DE nem kell semmit állítgatni… csak belépsz a nagykövetségbe, majd kilépsz… ENNYI!)
  Aztán ugyanezt a ki-belépkedést el kell játszani az Opciók menüvel is (ami a városválasztód ill. a világnézet-szigetnézet ikonok felett található!)
  Elviekben ezek után már tudsz is írni a Szövichat ablakba!!!!! Very Happy
  Szövi-chat melletti érvek:
  - gyorsabb,
  - hadiállapot esetén leegyszerűsíti a kommunikációt,
  - nem lehet kikémlelni!!!

  - Ikariam CAT Indicator (Jelzi a szövetségnél, hogy kivel van kulturális egyezmény)

  - Ikariam Aide-Memoire (Tábornoki pontok megjelenítése taglistában és szigetnézetben. Hasznos, mert nem kell külön a statisztikában megkeresni az illető tábi pontját, pl. ha már az egyik városát kiszemelted!
  Katt a városra, majd a képernyő bal oldalán, ahol a város és a játékos adatait mutatja katt JOBB EGÉRGOMB / MEGNYITÁS ÚJ LAPON-nal a kis piros négyzetre a zöld „kajla” nyilakkal a közepén,. A megnyitott új lapot bezárod, az eredeti ikás oldalt frissíted, és már látod is a tp-t!
  Nagykövetség épületen belül a szövitársak tp-jét sorozatos jobbgomb/megnyitás új lapon klikkelgetéssel megnyitsz egy rakás új lapot, majd azokat bezárogatod, frissíted a nagykövetséges oldalt, és táádááám! Már ott is az összes tábipont! Wink Bibije: nem frissíti önmagát! Neked kell végigklikkelgetni ha az aktuális tp-t akarod látni! :S

  - Ikariam All In OET (Rendezi a szövetségi taglistát inaktivitás szerint)

  - Embassy Tool (Lényegében az All in OET átdolgozása, kis fejlesztéssel)
  Ez utóbbi kettő nagyjából ugyanaz lenne, de nekem az Embassy Tool nem működik (mindig bejön valami szürke kis ablak minden alkalommal, ha valahova kattintok az ikában! … lehet ez csak nálam sz@r... Ha másnál is jelentkezik, akkor a törölni kell ezt a scriptet!!! Lentebb majd leírom, hogy hogyan lehet törölni!
  TEHÁT E KÉT UTÓBBI KÖZÜL ÉN AZ ALL IN OET-ET JAVASOLNÁM!!! (Telepítése után eltűnnek a szövetségi taglistánál a kis piros és sárga „villanykörték” a nevek elől… helyette a névsor tetejére kerülnek azok akik épp onlin-ok… ha jól figyeltem meg akkor akik nem olnie-ok azok a Rangjuk (ABC) és pontszámuk szerint vannak sorban)
  TOOLBAROK, EGYÉB SEGÉDESZKÖZÖK:


  - Spy and Pillage Helper (A kémjelentésben megmutatja a fosztáshoz szükséges hajók számát a raktárépület(ek) szintjét is figyelembe véve – a nem fosztható nyersi miatt!)

  - Town Enhancer (A városon belül mutatja az épületek nevét és/vagy szintjét – ez tetszés szerint beállítható: ránézésre látom egy városom képén, hogy mi hányas szintű! Jaaa! És kis „kalapáccsal” be is jelöli azt az épületet, aminek a fejlesztéséhez van elengedő mennyiségű nyersanyag a raktárban!!!)

  - Ikariam Resource Links (Linket készít a nyersanyagok ikonjaiból a bányákra ERGO nem kell kilépkedni a szigetnézetre és onnan be a bányába ahhoz, hogy változtatni tudj a kitermelésen, csak klikk a képernyő felső részén a nyersanyag ikonjára. Ha már bent vagy a bányában elég csak a városválasztóban másik várost kiválasztani, és rögtön ott vagy az ahhoz a városhoz tartozó bányában / favágóban!)


  ÚJ SCRIPT
  Ezek között még nem találtam olyat, amit hasznosnak találnék… de nyugodtan meg lehet cáfolni! Smile
  SCRIPT TÖRLÉSE:

  Ha rájössz, hogy valamelyik script mégsem szükséges számodra, vagy esetleg nem úgy működik ahogy kellene (sajnos ez is előfordul néha  ) egyenként így törölheted:
  Mozilla / Eszközök menü / Greasemonkey / Manage User Scripts…
  Itt kiválasztod azt a scriptet a bal oldali listáról amit törölni szeretnél majd „Uninstall” gomb.
  KÉSZ!
  A bal alsó sarokban található pipa kiszedésével ideiglenesen is ki lehet kapcsolni egy-egy scriptet. (Az összeset a GM-es majmócára kattintással a mozilla jobb alsó sarkában!)  HAJRÁ! HAJRÁ!

   Pontos idő: Csüt. Jan. 24, 2019 3:46 am